Toscane - Italië

Deta
Deta producten
Deta philosophy
  Kwaiteit en traditie sinds 1926 is hun slogan. De grappa en distillaten van Deta zijn het resultaat van de combinatie tussen de traditie van het Toscaanse wijnmaken en de technologische innovatie van distillatiesystemen en distillatietechnieken. Hun kennis van grondstoffen en de continue zoektocht naar de beste kwaliteit zijn de basiselementen van hun werk. Zo levert Deta enkel hoogwaardige distillaten die iedere liefhebber van grappa of limoncello in vervoering brengen. 
Deta distellerie
 

Het verhaal van Deta begint in 1926 toen de familie van Markies Torrigiani van Santa Christina een kleine distillerie oprichtte vlakbij de Chianti heuvels in het hartje van Toscane tussen Firenze en Siena. Na de 2de Wereldoorlog nam Angelo Gianchecchi de distilleerderij over en veranderde de naam in ‘Lo Stillo’. Al snel werd dit productiehuis een referentie voor distillaten in het Toscaanse wijnlandschap. In 1978 kreeg het bedrijf haar huidige vorm. Ze werd overgenomen door Luigi Forni en zijn dochter. Tijdens de industriële revolutie voerden zij drastische moderniseringen en aanpassingen door en konden ze tegelijkertijd rekenen op de ondertussen jarenlange ervaring en knowhow van Lo Stillo. Terwijl andere distilleerderijen deze stappen niet of niet tijdig zetten, werkte Deta zich op tot de top van de streek. Tot op de dag van vandaag presenteren ze enkel hoogwaardige distillaten.

Overheerlijke grappa's vervaardigd uit distillatie van restanten van druiven na de wijnbereiding. Ontdek hun helder distillaat met een fris maar intens karakter alsook hun grappa met complexe fruitigheid met een lichte kleur en de strogele grappa gerijpt op Franse barriques gedurende 18 maanden. Hun citroengele limoncello is gemaakt van zuivere alcohol, water, suiker en uitsluitend biologische, Italiaanse citroenen waarbij smaak, alcohol en suikergehalte perfect in balans zijn.