Vigneti Zanatta

Sardinië - Italië

Video

Filosofie

Zanatta Sardinië wijnen Sardinië Italië

Vigneti Zanatta is een jong domein, ontstaan in 2003, en combineert twee landgedeeltes die bekendstaan hun traditie in de productie van twee bekende wijnen: Sardinië en Veneto. In de stad Olbia, vlakbij de luchthaven Olbia Costa Smeralda. Gallura is een regio in Sardinië die bekendstaat voor de granieten rotsen, gevormd door wind, regen en zee, en waar het grootste gedeelte van de grond redelijk onvruchtbaar en ruig. Meer naar het noorden, bevinden zich heel wat landgedeeltes met wijngaarden. Hier begon Bruno Zanatta, een jonge oenoloog uit Treviso, zijn carrière. Hij verdiepte zich in verregaande kennis van het terrein en Sardijnse bodem.

Gedurende de 30 jaar dat hij gepassioneerd met wijn bezig was, richtte hij - tezamen met zijn zoon en dochter - en écht familiebedrijf op. In 2003 kocht de familie Zanatta wat het begin van een vruchtbare wijnbouwbedrijf mag genoemd worden: 20 aren in heuvelachtig gebied in Sardinië, een 300-tal meter boven de zeespiegel. Op deze plek werden twee variëteiten aangeplant: Vermentino en Cannonau.

Enkele jaren later, in 2005, besliste de familie om hun domein uit te breiden na een investering in 100 are terrein op zeeniveau in het centrum van het Gallura-gebied (Noord-Sardinië). Geduld, toewijding en liefde toverden dit land in de loop der jaren om tot de vruchtbare grond, waar ze hun Vermentino di Gallura DOCG en Cannonau di Sardegna produceren.

De droom van Bruno werd bewaarheid in 2008, toen de opbouw van het domein werd afgerond. Dagelijkse toewijding die samengaat met jaren ervaring en professionaliteit, zijn slechts enkele kenmerken van deze vastberaden familiebusiness. Vigneti Zanatta bewijst dat de combinatie van 2 zogezegd afzonderlijke verafgelegen bodems, kan resulteren in een uitmuntende wijnbouwerstraditie.

Terroir

Zanatta terroir Sardinië

De prachtige wijnen worden gemaakt met de lokale druivensoorten uit de Gallura-regio in Sardinië. Het is de extreem zanderige bodem met weinig water of organisch materiaal die de wijnen zoals Vermentino Di Gallura DOCG en Cannonau di Sardegna DOC hun aromatische, kruidige smaak schenkt, waaraan ze onmiddellijk herkenbaar zijn. Sardinië en Veneto: twee regio's doordrongen van traditie en cultuur. Combineer hun beste eigenschappen en het resultaat is dit jonge domein, "Vignetti Zanatta"!

Wijnen

Vigneti Zanatta wijn gerecht Italië Sardinië Vermentino Cannonau

Ontdek de pure en typische unieke smaken van Sardinië, dé absolute top van Gallura:

Orion Vermentino di Sardegna
Intens verleidelijke, elegante Vermentino met fruitige en bloemige aroma’s, geur van tropische vruchten en groene kruiden. In de mond een vleugje citrus en noties van jasmijn en wilde bloemen. De afdronk is levendig en droog. Ideaal als aperitief of als perfecte begeleider van pasta vongole, mediterrane visgerechten, salades en schelp- en schaaldieren.

Renadoro Vermentino di Gallura DOCG
Heerlijk evenwichtige, zomerse Vermentino met aroma's van bloemen, kruiden en exotische vruchten. Heerlijk evenwichtig mondgevoel. Fris en romig tegelijk met een zalig lange afdronk. Top bij licht gekruide en gegrilde visgerechten, schelp- en schaaldieren, zomerse salades en mediterrane visschotels.

Salana Cannonau di Sardegna DOC
Sappig, vol en in balans. Aroma's van vers fruit als braambessen, zwarte bosbessen, kersen, een vleugje aardbei begeleid door licht kruidige ondertonen. Sappig, zonnig en heerlijk evenwichtig. Rijke, smakelijke en mooi afgemeten afdronk. Fantastisch bij lamsvlees, gegrild of geroosterd rood vlees, kruidige stoofgerechten en afsmakende kazen.

Kelu Vino Spumante Vermentino Di Sardegna Millesimato
Zalig lekkere bubbels en 100% Vermentino di Sardegna. Fijne en rijke parel met de typische florale en kruidige aroma's. Rijke maar perfect droge finale. Zeer verleidelijke apero en dankzij zijn aromatisch karakter ook heerlijk bij zeevruchten, risotto, gebakken of gegrilde vis en zelfs gedroogd of gezouten vlees.

Le Saline Vermentino di Gallura DOCG Superiore
Volle, rijpe op houtgerijpte Vermentino Superiore met een prachtige donkergele kleur. Aroma's van kruiden, rozijnen, toast, vanille en houtschaafsel. Vol en rijp mondgevoel. Hoge complexiteit die de smaakpapillen rijkelijk beroert met lange weelderige afdronk. Lekker bij stevige of romige visgerechten, gevogelte, vitello en afsmakende kazen.